Monday 11 May 2015

6 kníh pre každého, kto chce vo svojom živote niečo zmeniť

         Knihy sú pre podnikateľov forma vzdelávania, človek pri čítaní dostane neskutočné množstvo myšlienok. 

         Tieto knihy odporúčam čítať, v takom poradí ako ich uvádzam. Postupne na seba nadväzujú. 

         Všetky tieto knihy sú bestsellery vo svojej oblasti.

 

Kniha pre každého 


Najbohatší muž v babyloneKrátka kniha určená pre každého, stihnete ju aj za jeden večer (cca 130 strán). Hlavnou myšlienkou knihy je vytváranie si úspor, odkladanie si časti svojho príjmu, ktorú neskôr môžete investovať. Obsahuje jednoduché rady ako zaobchádzať s peniazmi a majetkom.
Kniha ma nízku cena, ale obrovský prínos. Na internete nájdete viacero variánt, no dá sa kúpiť už za cca 4 Eurá tu.


 


Motivácia od Roberta Kiyosakiho



Bohatý otec, chudobný otec – úplne najlepšia kniha zo všetkých, ktoré som čítal. Nakopne Vás začať. Povinné čítanie pre každého podnikateľa aj nepodnikateľa. 
         Obsah knihy by ste mali začať učiť aj svoje deti, pretože toto ich v škole nenaučia. Vďaka knihe pochopíte hlavný rozdiel medzi aktívami a pasívami a začnete hľadať spôsoby ako získavať aktíva.




Cashflow kvadrant – pokračovanie Bohatého otca. Rozdelenie ľudí do 4 skupín: Zamestnanci, Živnostnící, Majitelia podnikov a Investori. Každá skupina zarába peniaze iným spôsobom, mnohí sa spoliehajú na výplatnú pásku, iní podnikajú samostatne, ďaľší získavajú peniaze z podnikov a investicií, ktoré vlastnia. Zistite ako prejsť z ľavej strany kvadrantu do pravej.

         K tejto knihe je vytvorená aj hra s rovnomerným názvom Cashflow, ktorá učí ľudí ako sa dostať z potkanieho závodu (zamestnanie).





Pomôže Vám rozhodnúť sa


Startup za pakatel kniha, ktorá Vám pomôže sa rozhodnúť s čím začať podnikať. Obsahuje množstvo príkladov, ako sa dá hobby premeniť na podnikanie, prípadne ako Vás niekedy situácia donúti začať podnikať. Naučte sa robiť to, čo Vás baví a živte sa tým. 

         Kniha je doslova nabitá inšpiráciou. Nevedel som ju dočítať, pretože mi pri čítaní tejto knihy neustále napádali myšlienky, ktoré som chcel vyskúšať u seba v podnikaní. Odporúčam si každú takúto myšlienku zapisovať do budúcna.

 

Podnikajte jednoducho


Reštart – ďalšia veľmi dobrá kniha pre podnikateľov, vysvetľuje ako podnikať jednoducho a efektívne. V knihe nájdete veľa dobrých tipov ako sa dá začať aj s málo peniazmi, pochopíte čo skutočne potrebujete pre svoje podnikanie a čo nie. Kniha búra zaužívane mýty o podnikaní, sprievodca moderného podnikateľa.   
         Knihu môžete nájsť aj v anglickej verzii pod názvom Rework.





Zarábajte viac a užívajte si život


4 hodinový pracovný týždeň kniha, ktorá zmení Váš pohľad na život. Je určená nie len pre podnikateľov, ale aj zamestnancov. Určíte si priority, naučíte sa zarábať viac za menej času. Ostane Vám viac času na cestovanie, rodinu alebo koníčky.
         Niektorí ľudia po prečítaní tejto knihy dali výpoveď v práci a začali svoj život žiť naplno.





Všetky tieto vyššie spomenuté knihy si môžete zakúpiť kliknutím na ich názov.


Napíšte nám svoj tip na Vašu obľúbenú knihu do komentáru pod článkom. Ktorá kniha ovplyvnila najviac Vás? 


Prečítajte si aj náš minulý článok -> Cenné tipy pre Váš web alebo e-shop



Ak sa Vám článok páčil, dajte mu Like (páči sa mi) alebo ho sharujte (zdieľajte) s ostatnými.



Vďaka za každé zdieľanie

Autor: Patrik Taishi Popelič




No comments:

Post a Comment