Thursday 16 April 2015

Nepodnikajte bez webu, vytvorte si ho rýchlo a zadarmo

          Web by mala mať každá firma alebo jednotlivec, ktorí podniká. Človek, ktorý v dnešnej dobe nepodniká aj na internete sa oberá o množstvo potenciálnych zákazníkov. 

          Nemusíte na internete len predávať napríklad prostredníctvom e-shopu, ale môžete sa prezentovať. Svojím webom o sebe dáte vedieť, predstavíte sa, ukážete svoju prácu, prípadne referencie od klientov. Minimálne sa zviditeľníte.


          Internet už dnes používa takmer každí a nie je žiadnym tajomstvom, že je čoraz obľubenejšie nakupovanie cez internet. Rovnako aj platí aj o vyhľadávaní služieb. Človek ak niečo potrebuje, otvorí si vyhľadávač, zadá pár kľučových slov a zobrazia sa mu výsledky.

          Vy teda nemúsíte nahánať zákazníkov, len potrebujete mať svoj web na internete, aby Vás mohol zákazník nájsť.

Rýchlo, ľahko a zadarmo



          Na vytvorenie webu nemusíte vedieť programovať, v dnešnej dobe existujú služby, kde si ľahko v priebehu pár minút vytvoríte jednoduchú webstránku, prípadne svoj blog alebo aj kombináciu. Ak chcete vytvoriť e-shop, tak tomu som sa venoval v mojom minulom článku.

          Ja osobne odporúčam použiť na vytvorenie vlastného webu službu Webnode, pretože je jednoduchá, prehľadná, intuitívna a hlavne zadarmo a bez reklám.


          Stránku si teda zvládne vytvoriť aj úplný amatér. Ak si s niečím nebudete vedieť dať rady, môžete využiť technickú podporu, ktorá Vám poradí.    





          Ak chcete pôsobiť profesionálnejšie, Webnode ponúka aj možnosť registrovať si vlastnú doménu napríklad v tvare www.mojavlastnadomena.sk, ku ktorej automaticky získate aj hosting.



Hlavné body na stránke



         
          Pri vytváraní stránky sa zamerajte hlavne na obsah, nie na dizajn. Stránku si spravte jednoduchú a prehľadnú. Nezabudnite uviesť kto ste a ako alebo s čím viete Vašim zákazníkom pomôcť. Uveďte aj kontakt na seba, odporúčam uviesť e-mail aj mobil (každý preferuje niečo iné).

          Ak máte nejaké referencie, určite si ich pridajte a postupne rozširujte.



Blog, tipy alebo odpovede na otázky




          Ak začnete písať aj svoj blog, vytvárate si pridanú hodnotu. Ľudia radi čítajú, ale musíte im dať kvalitné články, niečo, čo im pomôže. Vaši potencionálni zákazníci hľadajú odpovede na svoje otázky a vy poznáte odpovede.  

          Nemusíte nutne tvoriť blog, stačí si na stránke vytvoriť podstránku alebo záložku: Tipy, rady, FAQ – často sa pýtané otázky alebo niečo podobné. Ak je odpoveď na otázku rozsiahlejšia je lepšie sa rozpísať do článku, prípadne dať na seba kontakt v štýle: „Ak Vás zaujíma daná problematika, napíšte mi a ja Vám o tom poviem viac.“




Vyskúšajte si to, nebude Vás to stať nič, len kúsok Vášho času.


 Ak sa Vám môj článok páčil, dajte mu Like alebo Zdieľaním o ňom dajte vedieť svojím známym na Facebooku.

Prečítajte si aj môj predchádzajúci článok: Ak chcete kvalitný obsah, tak sledujte tieto weby


Autor: Patrik Taishi Popelič


No comments:

Post a Comment